Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θωράκιζε το ΕΣΥ ήταν κρατιστές- Όταν οι νεοφιλελεύθεροι θυμούνται το δημόσιο σύστημα υγείας σημαίνει πως έχουμε πανδημία.



Μέτρα για τις εκκλησίες: Για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι θέμα δημόσιας υγείας-Για την κυβέρνηση ήταν θέμα πολιτικού κόστους.
Καλούμενη να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για τις εκκλησίες η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι  η έως τώρα πίεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς την Κυβέρνηση για μία πιο έγκαιρη απόφαση δεν επρόκειτο για πολιτική αντιπαράθεση.
Ούτε άγγιζε ζητήματα πίστης. Η πίεση και η κριτική αφορούσε και αφορά το επείγον ζήτημα της δημόσιας υγείας. Εξ ου και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ. Ιερώνυμο.
Αντιθέτως η χρονοκαθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης στη λήψη μέτρων είχε πολιτική απόχρωση: Η έγκαιρη ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση, υπήρχαν φόβοι ότι θα συνεπαγόταν πολιτικό κόστος!


Ελλείψεις αντιδραστηρίων-Μη στοχευμένος έλεγχος δειγμάτων-7 ημέρες καραντίνα σε νοσηλευτικό & ιατρικό προσωπικό
Ερωτούμενη για τα υπόλοιπα έκτακτα μέτρα, σχολίασε ότι όντως η κυβέρνηση κινήθηκε με πιο ταχείς ρυθμούς από ό,τι η Ιταλία και υπογράμμισε πως  η οποιαδήποτε κριτική ασκείται ως εκ του ρόλου μας ως Αντιπολίτευσης  με γνώμονα τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό της κατάστασης και αναφέρθηκε στο φαινόμενο της έλλειψης αντιδραστηρίων που παρουσιάζεται έντονα αυτές τις ημέρες. "Αν η κυβέρνηση λάμβανε σωστά μέτρα έπρεπε να έχει προβλέψει αντιδραστήρια. Αυτό δεν το έκανε ούτε έγκαιρα ούτε σωστά" σημείωσε η κυρία Γεροβασίλη και αναφέρθηκε κατόπιν στην μεθοδολογία των ελέγχων που λαμβάνουν χώρα "Το ότι αυτή τη στιγμή ο έλεγχος γίνεται περιορισμένα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται στοχευμένα. Γίνονται έλεγχοι σε εργαζόμενους σε δομές του κράτους πέραν της υγείας, οι οποίοι πρέπει να είναι παρόντες και είναι πιθανώς φορείς;"
Επιπροσθέτως, ως προβληματικό και επιστημονικά αυθαίρετο χαρακτήρισε το μέτρο της 7ήμερης καραντίνας (αντί 14ημερης) ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θωράκιζε το ΕΣΥ ήταν κρατιστές- Όταν οι νεοφιλελεύθεροι θυμούνται το δημόσιο σύστημα υγείας σημαίνει πως έχουμε πανδημία!
Ιδιαίτερα επικριτική υπήρξε τέλος ως προς την έως τώρα λοιδωρία της κυβέρνησης προς το δημόσιο σύστημα υγείας, ενθυμούμενη και τις κυνικές εν τη  αφελεία του δηλώσεις βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ο οποίος καλούσε να κλείσουν τα μισά δημόσια νοσοκομεία. "Ακούσαμε πλείστες όσες νεοφιλελεύθερες φούσκες και δυστυχώς έπρεπε να προσβληθούμε από πανδημία για να ζητούν ξάφνου όλοι περισσότερο κράτος. Ας μην ξεχνάμε πως όσοι μας αποκαλούσαν εμάς κρατιστές που με τεράστιες δυσκολίες στηρίξαμε το ΕΣΥ και μας κουνούσαν το δάχτυλο για τον ιδιωτικό τομέα -με τον οποίο δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα- τρέχουν τώρα και ζητούν κρατικοποιήσεις"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Ο πληθωρισμός ως ευκαιρία βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

   Η ελληνική οικονομική πολιτική μπορεί να χρησιμοποιήσει τον πληθωρισμό ως ευκαιρία για να επιτύχει δύο στόχους: πρώτον, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και, συνεπώς, την απασχόληση και τον ρυθμό ανάπτυξής της και, δεύτερον, να μειώσει το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Συνδυάζοντας, μάλιστα, τα παραπάνω με την επιβαλλόμενη ανάγκη να ανακουφίσει, στο μέτρο του δυνατού, τους πολίτες, ιδιαιτέρως δε τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, από μία δραστική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου.   Απαραίτητη προϋπόθεση προς τούτο είναι η εξής: ο πληθωρισμός στην ελληνική προστιθέμενη αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών να είναι μικρότερος από τον εισαγόμενο και, κυρίως, μικρότερος από τον μέσο πληθωρισμό της ευρωζώνης. Η μερική ανακούφιση των πολιτών από τις πιέσεις του πληθωρισμού που απειλεί να υποβιβάσει δραστικά το επίπεδο διαβίωσής τους μπορεί αν επιτευχθεί μέσα από την) λεγόμενη «δημοσιονομική υποτίμηση». Αφορά στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και των λοιπών φόρ

Η Συντεχνία του Γέλιου και η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών γιορτάζουν τα 40ά γενέθλια του έργου «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν»,

 «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν»,                              το Σάββατο 7 Μαρτίου και 13.00 μμ. στο Σύγχρονο Θέατρο.  «Αφού οι άνθρωποι έχουν τόση ποικιλία γιατί ο κόσμος φτιάχνεται για μια κατηγορία;» Έχουν περάσει 40 χρόνια από το πρώτο του ανέβασμα                                                και το «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» συνεχίζει να εμπνέει και να μετακινεί συνειδήσεις. Η απίθανη παρέα του Άρη, της Ζήλη και του Φάνη έχουν διασκεδάσει      και ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους στο Λονδίνο και σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, στο θέατρο  GRIPS  του Βερολίνου, σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, στις Η.Π.Α., αλλά και παντού στον κόσμο: Ισραήλ, Ινδία, Κίνα, Χονγκ Κόνγκ, Νότια Κορέα και Νέα Ζηλανδία.  Η επέτειος των σαράντα χρόνων θα εορταστεί στην Αθήνα, όπου και παίζεται               τα τελευταία δυο χρόνια. Ο συγγραφέας του έργου,  Roy   Kift   ,  αλλά και συγγενείς           του πραγματικού προσώπου πάνω στον οποίο βασίστηκε ο ανάπηρος ήρωας             της ιστορίας,

Θα παρουσιαστεί και η έκδοση Henrik Meinander, Ιστορία της Φινλανδίας

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Εργαστήριο Ιστορικής Έρευνας Νεότερων και Σύγχρονων Κοινωνιών του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν μια έκθεση με θέμα: «Τρεις ευρωπαϊκές τραγωδίες:  o ι εμφύλιοι πόλεμοι στη Φινλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4  M αρτίου 2020, ώρα 18.30  στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως 28 Μαρτίου 2020, ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Θα χαιρετήσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Διευθυντής του Φινλανδικού Ινστιτούτου Δρ. Μπιορν Φορσέν, ο  Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Π.Ι. Καθ. Ιωάννης Τζαμτζής, και η Αν. Καθηγήτρια Λήδα Παπαστεφανάκη, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιστορικής Έρευνας Νεότερων και Σύγχρονων Κοινωνιών. Θα μιλήσει ο Επίκ. Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας Λάμπρος Φλιτούρης. Θα παρουσιαστεί και η έκδοση  Henrik Meinander ,  Ιστορία της Φινλανδίας