Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δες τον Προστάτη σαν φίλο, όχι σαν απειλή

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2020 – Πριν 19 χρόνια ο «Στόχος - Πρόληψη» επικοινώνησε στην Ελλάδα την Εκστρατεία «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους». Νέα, υγιή κορίτσια φορέσαν το μπλουζάκι με σήμα τον Στόχο και διέδωσαν το αισιόδοξο μήνυμα της πρόληψης. Το μπλουζάκι έγινε μόδα και το σήμα του «Στόχος» ενέπνευσε εμπιστοσύνη μέσα από τα δεκάδες περίπτερα ενημέρωσης και τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που συνεχίζει να προσφέρει μέχρι σήμερα. Ο «Στόχος - Πρόληψη» με την βοήθεια και συμμέτοχη όλων, θέλει να διοχετεύσει την ροή της πληροφόρησης στους άνδρες μέσω των γυναικών. Παράλληλα θα προβάλει τη νέα καμπανιά «Δες τον Προστάτη σαν φίλο, όχι σαν απειλή», που υλοποίησε με την βοήθεια δυο εξαίρετων φωτογράφων του Τάκη Διαμαντόπουλου και της Ολυμπίας Κρασαγάκη, με πρωταγωνιστές σημαντικούς άνδρες της ελληνικής κοινωνίας όπως οι: Θ. Αθερίδης, Α. Γεωργούλης, Β. Χαραλαμπόπουλος, Κ. Κόκλας, Α. Λαγός, Α. Παππάς.

Με στόχο την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση όλων των ανδρών και γυναικών, ο «Στόχος - Πρόληψη» αναλαμβάνει το πολύτιμο έργο της ενημέρωσης και πρόληψης για τις αλλοιώσεις του προστάτη. Η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας καμπάνιας, έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Υγείας & Παιδείας Αθηναίων, κ. Μανόλη Καλαμπόκα, του προέδρου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, κ. Ιωάννη Γκιάλα και της προέδρου του«Στόχος - Πρόληψη» κας. Μαριλένας Στρατοπούλου Κιτσοπάνου. Με αίσθημα ευθύνης για τα τελευταία γεγονότα που αφορούν τον κορονοϊό, το διοικητικό συμβούλιο της «Στόχος – Πρόληψη» επέλεξε να πραγματοποιήσει την συνέντευξη Τύπου μέσω live streaming στο facebook, χωρίς την παρουσία κόσμου. Την εκδήλωση παρουσίασε το μοντέλο με διεθνή καριέρα και εκπρόσωπος του «Στόχος – Πρόληψη», Ιωάννα Παπαδημητρίου.

Γιατί αναφέρεται τόσο συχνά η λέξη καρκίνος; Υπάρχει λόγος να μιλάμε για καρκίνο του προστάτη; Μπορεί ο καρκίνος του προστάτη να είναι ο συχνότερος καρκίνος στον άνδρα, ωστόσο περισσότεροι από το 95% των ασθενών αρχικού σταδίου θεραπεύονται. Αποτελεί δε ζωτικής σημασίας οι άνδρες άνω των 50 ετών να κάνουν προληπτικές εξετάσεις για τον προστάτη τους.

Την συνέντευξη Τύπου χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Παιδείας Αθηναίων, κ. Μανόλης Καλαμπόκας.

Βασικός ομιλητής της συνέντευξης Τύπου ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, κ. Ιωάννης Γκιάλας ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Πρέπει να τονίσουμε την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Μετά τα 50 έτη, όλοι οι άνδρες πρέπει να προβούν σε προληπτικό έλεγχο, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια ο έλεγχος πρέπει να ξεκινάει από τα 45. Η άθληση και η μεσογειακή διατροφή προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του «Στόχος - Πρόληψη» κα. Μαριλένα Στρατοπούλου δήλωσε: «Ξεκινήσαμε μια καμπάνια που σκοπό έχει να προβάλει το μήνυμα, ότι ακούγοντας την λέξη προστάτης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια. Ο προστάτης μέχρι μια ηλικία είναι ο καλός φίλος του άντρα, τόσο καλός που στην καμπάνια τον παρομοιάζουμε με τον καλύτερο του φίλο. Οι  άνδρες σήμερα χειρίζονται τον  προστάτη σαν ένα μυστικό τους. Ενώ είναι κάτι απλό, χρειάζεται να ρωτήσουν, να μάθουν για να ζουν καλά!».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, για το ανεκτίμητο εθελοντικό έργο που έχει προσφερθεί προς τον «Στόχος - Πρόληψη» βραβεύτηκε ο Γενικός Χειρουργός, κ. Αθανάσιος Νησιώτης.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, έχοντας ως χορηγό την Menarini Hellas και ως υποστηρικτή τη DEMO ABEE.

Hashtags#stoxoshellas #mifovasai

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Ο πληθωρισμός ως ευκαιρία βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

   Η ελληνική οικονομική πολιτική μπορεί να χρησιμοποιήσει τον πληθωρισμό ως ευκαιρία για να επιτύχει δύο στόχους: πρώτον, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και, συνεπώς, την απασχόληση και τον ρυθμό ανάπτυξής της και, δεύτερον, να μειώσει το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Συνδυάζοντας, μάλιστα, τα παραπάνω με την επιβαλλόμενη ανάγκη να ανακουφίσει, στο μέτρο του δυνατού, τους πολίτες, ιδιαιτέρως δε τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, από μία δραστική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου.   Απαραίτητη προϋπόθεση προς τούτο είναι η εξής: ο πληθωρισμός στην ελληνική προστιθέμενη αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών να είναι μικρότερος από τον εισαγόμενο και, κυρίως, μικρότερος από τον μέσο πληθωρισμό της ευρωζώνης. Η μερική ανακούφιση των πολιτών από τις πιέσεις του πληθωρισμού που απειλεί να υποβιβάσει δραστικά το επίπεδο διαβίωσής τους μπορεί αν επιτευχθεί μέσα από την) λεγόμενη «δημοσιονομική υποτίμηση». Αφορά στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και των λοιπών φόρ

Η Συντεχνία του Γέλιου και η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών γιορτάζουν τα 40ά γενέθλια του έργου «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν»,

 «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν»,                              το Σάββατο 7 Μαρτίου και 13.00 μμ. στο Σύγχρονο Θέατρο.  «Αφού οι άνθρωποι έχουν τόση ποικιλία γιατί ο κόσμος φτιάχνεται για μια κατηγορία;» Έχουν περάσει 40 χρόνια από το πρώτο του ανέβασμα                                                και το «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» συνεχίζει να εμπνέει και να μετακινεί συνειδήσεις. Η απίθανη παρέα του Άρη, της Ζήλη και του Φάνη έχουν διασκεδάσει      και ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους στο Λονδίνο και σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, στο θέατρο  GRIPS  του Βερολίνου, σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, στις Η.Π.Α., αλλά και παντού στον κόσμο: Ισραήλ, Ινδία, Κίνα, Χονγκ Κόνγκ, Νότια Κορέα και Νέα Ζηλανδία.  Η επέτειος των σαράντα χρόνων θα εορταστεί στην Αθήνα, όπου και παίζεται               τα τελευταία δυο χρόνια. Ο συγγραφέας του έργου,  Roy   Kift   ,  αλλά και συγγενείς           του πραγματικού προσώπου πάνω στον οποίο βασίστηκε ο ανάπηρος ήρωας             της ιστορίας,

Θα παρουσιαστεί και η έκδοση Henrik Meinander, Ιστορία της Φινλανδίας

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Εργαστήριο Ιστορικής Έρευνας Νεότερων και Σύγχρονων Κοινωνιών του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν μια έκθεση με θέμα: «Τρεις ευρωπαϊκές τραγωδίες:  o ι εμφύλιοι πόλεμοι στη Φινλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4  M αρτίου 2020, ώρα 18.30  στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως 28 Μαρτίου 2020, ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Θα χαιρετήσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Διευθυντής του Φινλανδικού Ινστιτούτου Δρ. Μπιορν Φορσέν, ο  Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Π.Ι. Καθ. Ιωάννης Τζαμτζής, και η Αν. Καθηγήτρια Λήδα Παπαστεφανάκη, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιστορικής Έρευνας Νεότερων και Σύγχρονων Κοινωνιών. Θα μιλήσει ο Επίκ. Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας Λάμπρος Φλιτούρης. Θα παρουσιαστεί και η έκδοση  Henrik Meinander ,  Ιστορία της Φινλανδίας